vr. jun 14th, 2024

Bij onze reis naar Colombia ontbrak Medellin natuurlijk ook niet. Een ontzettend gave stad met een minstens zo gave geschiedenis. Ooit de stad van Pablo Escobar, nu een stad die zich vooral presenteert als een veilige stad in opkomst. Medellin telt bijna 3 miljoen inwoners en ligt in een vallei. De heuvels eromheen staan ook vol met huisjes maar er wordt ook groente en fruit verbouwd, er staan veel melkkoeien en je kan er vanaf springen. Sorry, what?

Paragliden in Medellin

Inderdaad, je kunt van die heuvels in Medellin springen! Met een parachute natuurlijk, en in een ’tandem’ met een piloot die een heus brevet heeft bij de Colombiaanse luchtvaartautoriteit. Wij hebben het gedaan bij Bello, een voorstad van Medellin. Hier was een kantoortje die ons met een SD kaart voor de gopro ($10 extra) naar boven stuurde. Na een lange trap naar boven, natuurlijk buiten, kwamen we aan bij een grasveld waar je wat documenten moest tekenen. Hier werd ons uitgelegd wat we moesten doen en voor ik het wist zat ik in de lucht!

Onvergetelijke ervaring

Paragliden in Medellin is een supergave ervaring en eigenlijk een must-do als je in Medellin bent. Het is een enorme vrijheid die je voelt, die alleen valt uit te leggen als je het zelf hebt gedaan! Verder is het ook niet duur, zo’n €40 per persoon. Dat is voor een 15 tot 20 minuten durende vlucht, bij ‘Paragliding Medellin’. Je mag geen sandalen dragen, een lange broek is aanbevolen en je moest een ID meenemen. Heel spannend om te doen, maar een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.