za. apr 13th, 2024

Bij een rondreis door Colombia kom je vaak weer op het stadje Guatape. Vaak kost het een dag om daarheen te gaan, als uitstapje vanuit Medellin. Is het de moeite waard, is dan de grote vraag. Hoewel het wel ligt aan het totale aantal dagen dat je in Colombia hebt, denken wij van wel! We leggen hieronder uit waarom.

Kleurrijke stad

Het is een heel kleurrijke stad! Er zijn enkele straatjes die heel instagrammable zijn en behalve dat ook erg leuk om een keer doorheen te lopen. La Plazoleta is zo’n voorbeeld, het is een straatje met allemaal omgekeerde parapluutjes in Guatape. Erg veel kleuren, het pleintje dat erbij zit ook. Hier hebben ze overigens erg goede koffie!

Dit pleintje is niet het enige stukje in de stad met veel kleuren. De huizen in de stad zijn vaak ook geschilderd in vrolijke kleuren. Andere pleintjes hebben leuke standbeelden (zoals een groot blauw schaap) en het is echt een dorpje dat niet alleen bekend is vanwege de Piedra de Terra! Guatape is dus echt de moeite waard!

Piedra de Terra

Guatape staat eigenlijk bekend om een grote rots genaamd la Piedra de Terra. Het is Spaans voor ‘de rots’. En je snapt het direct als je in de buurt komt. Op het relatief platte land staat een enorme rots. De rots is zo’n 200 meter hoog en met 740 treden kun je de rots ook beklimmen! Je hebt vanaf de top van de rots een geweldig uitzicht. De entreeprijs is omgerekend een paar euro per persoon.

Vanaf het dorp Guatape kun je het beste een motortaxi of een uber nemen richting het begin van de rots. Ook dit is namelijk erg betaalbaar. Je kunt het ook lopen maar dit duurt meer dan een uur. Aan de voet van de rots vind je een paar meren waar je van het water kunt genieten. De rots ligt tussen Guatape en een ander dorp in; el Peñol. Beide dorpen claimen eigenaar te zijn van de rots. In 1961 wilden dorpelingen van Guatape de letters van hun dorp op de rots schilderen. Dorpelingen van El Peñol kwamen erachter en stopten het, de letters G en een halve U zijn nog steeds te vinden.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.