vr. jun 14th, 2024

Denk je dat Schiphol bijzonder is? Vergeet Schiphol! In Changi Airport bij Singapore is vandaag een nieuw deel van de luchthaven geopend met de naam Jewel. Wat je binnen in Jewel Changi Airport aantreft is op zijn minst opvallend te noemen: Het meest in het oog springend is… jawel… een indoor waterval. En Changi Singapore Airport was al officieel de beste luchthaven ter wereld..!

Een waterval van 40 meter pronkt in het middel van dit architectonisch meesterwerk van een luchthaven. Een hoop glas en staal zorgen ervoor dat er regenwater wordt opgevangen en rond wordt gepompt in een systeem dat 40.000 liter per minuut rondpompt. Dat zijn indrukwekkende getallen. Wachten op de luchthaven van Singapore moet zo aantrekkelijker worden en om eerlijk te zijn heb ik nu zelf ook wel een paar tientjes extra over om dit te zien. De rest van de nieuwe terminal is namelijk ook indrukwekkend; er is een bioscoop, er is een tuin rond de waterval die een beetje op een jungle lijkt, er zijn 280 eetgelegenheden en winkels (!!! 280!!!). Je hoeft dus geen vliegticket te hebben om hier rond te kunnen lopen. Voor de meeste Nederlanders is Singapore echter enkel met een vliegticket bereikbaar.

Jewel, zoals de nieuwe terminal heet, is geen luchthaventerminal met gates. Maar je kunt vanaf de luchthaven wel gratis naar deze terminal. Dit kun je doen door een shuttlebus te nemen. De terminal is een attractie op zich!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.