za. apr 13th, 2024

Ja, ik geef het toe. Deze titel klinkt een beetje vaag. Maar dat is wel waar dit artikel over gaat. Sommige mensen kopen in het buitenland nog mobiel internet via hun provider. Veel te duur! Lees de tips in dit artikel voor goedkoop mobiel internet in het buitenland.

Veel mensen zoals ik kunnen eigenlijk niet meer zonder mobiel internet. Daar komt nog bij dat ik een reisfanaat ben; als je vaak rondreist door verre landen dan is het natuurlijk niet handig om telkens op goede wifi in het hotel te hopen. Ook qua veiligheid is het handig en voor apps zoals Uber en Grab (de Uber van Azië) heb je gewoon mobiel internet nodig. Wat denken jullie, is mobiel internet op vakantie noodzaak of luxe?

E-sim ipv simkaart

Met de komst van de iPhone XS in september 2018 wist ik dat ik deze telefoon moest kopen. Het nieuwe scherm, het grotere geheugen en de verbeterde camera (oke die wel) interesseerden me weinig, maar het was de eerste iPhone met een e-sim. Hiermee kun je dus zonder een fysieke simkaart te gebruiken, een simkaart met een QR code ‘laden’ op de telefoon. Zo kun je vanaf elke plek ter wereld een databundel aanschaffen zonder een simkaart nodig te hebben!

Flexiroam

Flexiroam is wat mij betreft de meest diverse aanbieder van e-sims ter wereld. Je kunt lokale bundels bestellen (denk aan: Thailand of Mexico) maar ook wereldbundels die ze ‘global data plans’ noemen. Maar ze hebben ook regional data plans zoals bijvoorbeeld Japan/Korea/Taiwan, het midden-Oosten of Oceanië. Ideaal dus als je op vakantie bent en door meerdere landen gaat!

Gratis tip: bij de global data plans kun je je data in de meeste landen ter wereld gebruiken. Wacht altijd op kortingsacties met bijvoorbeeld black friday, Chinese New Year of kerst. Dan zijn er vaak kortingen op de global data pakketten tot wel 80%!

Check je telefoon instellingen

Als je een pakket koopt dan krijg je een mailtje van Flexiroam met de bijbehorende stappen die je moet doorlopen om het te activeren. Check de instellingen op je mobiele telefoon goed naderhand want je wilt niet per ongeluk op je Nederlandse mobiele internet data roamen in, ik zeg maar iets, zuid-Afrika. Je kunt deze lijn wel aan laten staan zodat je eventueel wel gebeld kunt worden. Het makkelijkste is door op je Nederlandse abonnement de data roaming uit te zetten. Vink ook het vinkje uit dat ervoor zorgt dat het mobiele internet automatisch switcht naar de ander (lees: naar je Nederlandse pakket). Geniet van mobiel internet in het buitenland!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.