vr. jun 14th, 2024

Vlieg jij wel eens naar een leuke stad of andere bestemming om vervolgens in een Airbnb te slapen? Dan ben je niet de enige! Afgelopen zomer boekten meer dan een miljoen Nederlanders hun vakantiestek via de website van Airbnb. Airbnb is tegenwoordig een geduchte concurrent van booking.com en hotels geworden.

Waar moet je op letten bij het boeken van een Airbnb?

Ten eerste, gebruik de filters. Je kunt de data filteren (alles dat al is geboekt valt zo weg), je kunt filteren op woningtype. De meeste mensen zullen een airbnb als een hotel willen ervaren dus, zonder de host in het huis. Vul ook in met hoeveel gasten je bent.

Ten tweede, kijk naar de waarderingen. Dat spreekt voor zich. De waarderingen vertellen precies hoe de laatste mensen het verblijf hebben ondervonden. Dit is vrij lastig te faken. Een host vraagt vaak wel of je het verblijf kunt beoordelen maar voor de host is het ontvangen van een goede waardering is natuurlijk nooit zeker.

Ten derde, kijk ook goed naar de locatie. Het is meestal mooi als de locatie lekker centraal is gelegen. Dit scheelt reistijd van en naar het vliegveld. Hoewel, dit hangt er natuurlijk ook maar net vanaf. Als je juist niet in het centrum van een stad wilt verblijven, dan zul je natuurlijk naar appartementen aan de rand van of zelfs buiten de stad moeten gaan zoeken. Dit kun je goed zichtbaar maken door de airbnb kaart te tonen. De prijs die je daar ziet, is inclusief schoonmaakkosten.

Servicekosten en schoonmaakkosten

De prijs die je bij airbnb ziet is de prijs per nacht. Hier komen uiteindelijk nog servicekosten bij. Dit is de vergoeding die Airbnb aan de huurder vraagt. Deze vergoeding verschilt van stad tot stad, en van dag tot dag. Soms zie je ook nog schoonmaakkosten. Dit stelt de verhuurder zelf in en is dus optioneel. De prijs per nacht die je als huurder ziet, is de prijs inclusief de schoonmaakkosten gedeeld door het aantal nachten.

Airbnb rangschikking

Er zijn een aantal factoren die beinvloeden hoe hoog de airbnb op de lijst staat, de zogeheten airbnb ranking of airbnb rangschikking. Net als bij Google, probeert Airbnb een weloverwogen volgorde aan te brengen. Factoren die hiervan op invloed zijn, zijn de reactiesnelheid van de verhuurder, of je instant kunt boeken of niet en hoe hoog de gemiddelde waardering is. Als er dus 8 pagina’s zijn, kun je wel doorklikken naar de laatste pagina’s maar de vraag is dan of je daar wel de beste airbnb’s tegen gaat komen!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.