vr. jun 14th, 2024

Veel mensen gaan richting het zonnige Spaanse eiland Ibiza vanwege de zon. Dat is ook niet zo gek, in de zomer (en de lente en het najaar ook steeds meer!) schijnt de zon volop en is het vrij druk op het eiland. Je kunt natuurlijk een lievelingsstrand pakken, of de strand bij je hotel en daar een week op liggen. Sommige mensen vinden het echter leuker om te reizen over het eiland Ibiza. En laten wij daar nou ook een fan van zijn!

Auto huren op Ibiza

Wat heb je nodig? Een auto is handig. Je kunt uiteraard zoals bijna overal ter wereld vrij makkelijk een auto huren. Je hebt hiervoor een vergelijker nodig. Veel mensen kiezen voor SunnyCars. Echter vinden wij dat een vrij dure optie en daarom maken wij altijd gebruik van EasyTerra.

Je huurt een auto het beste op vliegveld Ibiza, waar je aankomt. Als je Airbnb of appartement of hotel niet in Ibiza-stad ligt, kun je vaak gratis parkeren bij de accommodatie. Dat scheelt weer een ritje met de bus of ander openbaar vervoer vanaf vliegveld Ibiza. En bovendien kan het vaak zo heet zijn dat boodschappen doen met de auto niet eens overbodige luxe is.

Met EasyTerra kun je het worry-free label aanklikken zodat je auto optimaal is verzekerd. Dat is goed vergelijkbaar met de standaard service van Sunnycars. Zo heb je alle verzekeringen en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Het kan zijn dat de verzekering via EasyTerra loopt en niet via de autoverhuurder, wees je hiervan bewust. Aan het einde maakt het niets uit want iemand vergoed de schade als er een ongelukje met je huurauto op Ibiza is gebeurd!

Op Ibiza reizen zonder auto

Wil je geen auto huren op Ibiza maar liever zonder huurauto reizen? Je kunt liften, voor sommige inwoners van het oude Ibiza een beetje de lifestyle. Je kunt ook met de bus (lijn 10 van het vliegveld naar Ibiza-stad) of je kunt gewoon lopen of hardlopen. Natuurlijk rijden er ook genoeg taxi’s rond. Hoe je het ook doet; het is er lekker weer, de vibe is goed en je maakt zeker iets mee. Hoe dan ook: geniet van Ibiza!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.