vr. jun 14th, 2024

We waren al 5x in Málaga geweest. En een paar keer hoorden we: gaan jullie dat wandelpad doen in zuid-Spanje? Na de 5e keer zijn we er naartoe gegaan omdat we er teveel goede verhalen over hoorden! Dus hierbij onze ervaringen voor de Caminito del Rey oftewel dat wandelpad bij Malaga.

Met de auto naar dat wandelpad bij Alora, Malaga

We hadden gelukkig een auto maar ook met het openbaar vervoer kun je er makkelijk naartoe! Met de auto is het wel het allermakkelijkst; er is een parkeerplaats welke P1 heet. De prijs is maar 2 euro voor het parkeren van de auto, voor de hele dag! Vanaf hier was het nog een minuut of 30 lopen naar de ingang van de Caminito del Rey. We hadden kaartjes gekocht via deze website.

Ervaring van het koningspad zelf

Toen begon het! Vanaf de ingang werd het snel indrukwekkend. Een mooi pad in de provincie Málaga op een duizelingwekkende hoogte. Het is al indrukwekkend hoe dat pad nu bevestigd zit aan de kloof, laat staan dat ze het 100 jaar geleden ook al presteerden!! Het verhaal is eerlijk gezegd niet heel bijzonder maar het uitzicht is dat wel. En hoewel je weet dat het echt wel stevig is, is het toch wel spannend. Het lopen zelf was geen probleem aangezien we fitte wandelaars zijn. De brug was ook nog enigszins spannend!

Helaas geen eten of drinken te koop

Wat wel jammer was, is dat je onderweg niets kon kopen. Geen eten, geen drinken. Neem dus vooral alles zelf mee. Naderhand kon je met de bus terug naar restaurant ‘el Kiosko’. Dit moest ook apart worden betaald en zit dus niet inbegrepen bij het ticket! Kosten zijn 2,50 en je kunt het alleen cash betalen! Bij restaurant El Kiosko in de buurt van de ingang van de Caminito del Rey hebben we eindelijk iets gedronken en iets gegeten alvorens we terug konden lopen naar de auto! Al met al een geweldige ervaring!

Wandelpad echt de moeite waard!

Dat wandelpad in zuid-Spanje bij Málaga is echt de moeite waard! En eigenlijk, als je een week vakantie viert in Málaga, zorg ervoor dat je het koningspad hebt gedaan want het is zonde om het over te slaan!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.