za. apr 13th, 2024

Barcelona Airport. De meeste mensen denken dan gewoon aan een vliegveld bij de Spaanse stad Barcelona. In de meeste gevallen is dat ook zo, dan gaat het namelijk om Barcelona El Prat. Dit vliegveld ligt dichtbij de stad en je zult in ongeveer 30 minuten met een sneltrein in het centrum van de stad staan. Echter zijn er een aantal vliegtuigmaatschappijen die andere vliegvelden, die veel verder weg liggen, onterecht aanduiden als ‘Barcelona’. Vliegvelden die bijvoorbeeld meer dan 100 kilometer verderop liggen!

Stel je voor dat er een vliegveld bij Arnhem gebouwd zou worden. Dat zou goed nieuws zijn voor de mensen in het oosten van het land. Echter, stel dat er vliegtuigmaatschappijen zouden zijn die dit adverteren als ‘Arnhem Amsterdam Airport’. Dat is precies wat er gebeurt bij Ryanair. Die noemt een drietal vliegvelden namelijk ‘Barcelona Airport’. El Prat, diegene die zo dichtbij ligt, is terecht Barcelona Airport. Maar Girona en Reus? Die liggen beiden ongeveer 100 kilometer verderop. Als je dan aankomt zul je een ticket voor de bus of een trein moeten kopen, waar Ryanair ook weer aan verdiend. Oneerlijk toch?

Gelukkig is Ryanair de enige vliegtuigmaatschappij die zich schuldig maakt aan deze praktijken. Maar ook vliegticket vergelijking websites kunnen zich er schuldig aan maken. Pas dus op met waar je je ticket heen boekt en trap er niet in. Want het is vaak voorgekomen dat mensen oprecht denken dat ze bijna in Barcelona zijn. Het voelt voor die mensen alsof het vliegtuig uitwijkt naar een vliegveld 100 kilometer verderop, en je zelf maar moet kijken hoe je op de echte bestemming aankomt.

Succes met boeken!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.