di. mei 21st, 2024

De Amerikaanse stad Miami is hip en upcoming. Wat is er dan beter om te bezoeken dan een van de hipste plekken in Miami? Dat is toch echt wel Wynwood Walls. De hele wijk is leuk, het is een culturele hotspot in de stad Miami. Muurschilderingen, gave musea en streetart. Het enige wat je in deze wijk niet moet doen is een ijsje kopen, tenzij je er graag $12 per stuk voor wilt betalen.

De laatste jaren is Wynwood Walls echt nog leuker geworden. Ooit was het een wijk met veel industrie, Tony Goldman was de ondernemer die hier in 2009 wel erg veel potentie in zag. Hij startte het project waardoor de wijk transformeerde van een criminele wijk naar een kunstzinnige wijk. Tony Goldman is inderdaad ook degene die SoHo in New York nieuw leven in geblazen had en er wordt gezegd dat hij ook achter de aantrekkingskracht van South Beach, ook in Miami, zit. Je vindt er nu veel kunstgallerijen, musea en natuurlijk van de buitenkant goed zichtbaar: streetart.


Wat kun je doen bij Wynwood Walls?

Wynwood Walls is een openluchtmuseum dat echt de moeite waard is! Het streetart museum van Miami, maar dan wel betaald. Toch is het het dus echt waard, eenmaal binnen bevind je je nog steeds grotendeels in de buitenlucht en zelfs als je niet echt van kunst houdt, zoals ik, vind je het nog steeds fantastisch. Er is echt kunst van het hele spectrum, van moderne kunst tot gewoon mooie schilderingen van bijvoorbeeld de stad Tokyo.

Behalve naar dat museum kun je ook gewoon een rondje lopen door de wijk. De muurschilderingen zijn echt imposant en bovendien helemaal gratis. Nieuwe gebouwen worden er ook genoeg gebouwd waardoor ik denk dat dit wel eens de nieuwe hotspot van Miami kan gaan worden, als dat het niet al is. Na de komst van Lionel Messi is er trouwens ook een grote muurschildering van de voetballer te vinden.


Toch mis je als je zelf door de wijk loopt natuurlijk een hoop. Daarom kun je het beste de wijk verkennen met een gids.


Parkeren in Wynwood Art District

Je kunt de auto op straat parkeren. Dit doe je gewoon met Parkmobile, erg gebruikelijk in Miami. Je kunt je auto ook een stukje verder parkeren. Wij hebben de hele vakantie Parkopedia gebruikt, erg makkelijk want hij geeft een goed overzicht waar je kunt parkeren bij Wynwood Walls. Check het wel nog even op Google Maps, niet alle parkeergarages zijn continu open.

Als je geen huurauto hebt kun je natuurlijk je auto ook niet parkeren in Wynwood Art District. Hoe kom je er wel? Met de metro! Santa Clara Station is het dichtstbijzijnde metrostation, reken wel met een dik half uur lopen.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.