do. jul 25th, 2024

Een van de meest toegankelijke dingen in Vancouver is het bezoeken van de Capilano Bridge Suspension Park oftewel de Capilano brug. De brug is 76 meter hoog en ongeveer 130 meter lang maar is wel volkomen veilig! Enkel met een rolstoel kun je de brug niet over, zelfs als je (een beetje) slecht ter been bent dan kun je het nog doen. Het is namelijk allemaal te lopen. Voor de mensen met hoogtevrees, zet je wel schrap want 76 meter is echt behoorlijk hoog!

Het park biedt nog veel meer dan alleen de brug. Er is een zogenaamde Cliff Walk, en de rest van het park is ook erg mooi. Dan zijn er nog wandelpaden in de toppen van de bomen, het zogenaamde treetops adventure wat ook een welkome aanvulling is in het park. Al met al ben je hier wel voor 2 uur zoet.

De entree kost ongeveer €40, je kunt alvast een kaartje boeken via GetyourGuide. De prijzen zijn ongeveer gelijk als die in het park met als voordeel dat je het kaartje vooraf kunt kopen en dus niet in de rij hoeft. Dit kun je laten zien bij de buschauffeur zodat je gratis met de bus meekunt. De bus gaat vanaf 3 plekken in Vancouver waarbij Canada Place bij de haven (zie foto) de bekendste is. Dit is ook het eerste punt zodat je gegarandeerd bent van een zitplek.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.