wo. apr 24th, 2024

De hoofdstad van Oman is Muscat. Het wordt door velen gezien als het mooiste en vriendelijkste land in het midden-oosten. Hoewel het grootste deel van de mensen islamitisch is, zijn andere religies in het land toegestaan (als het maar niet de islam beledigd). Het Arabische land is zeer vriendelijk tegenover mensen uit andere landen en is wat ons betreft echt de parel in het midden-oosten. Tel bij de tolerantie de cultuur, de architectuur en het eten op en Oman is een geweldig land!

In Muscat kun je in de zomer niet echt over straat lopen. In de maanden april t/m oktober is de gemiddelde maximumtemperatuur boven de 34 graden (mei t/m juli zelfs 40 graden!), dus je hebt de airco hard nodig. Deze vind je in de auto of in huis. Ga je wel op pad, neem dan vooral veel water mee. En als je denkt dat je genoeg hebt, neem dan nog een paar liter extra mee want je kunt het echt niet onderschatten.

Wadi Al Shab

Een van de beste dingen die je kunt doen in de buurt van muscat is de wadi al shab. Een wadi is vallei; er zijn verschillende wadi’s te doen. Een van de mooiste en een van de kortste is de wadi al shab. Hoewel hij helemaal niet zo kort is! Als je de tijd neemt bij alles moet je uitgaan van zo’n 3 uur in totaal. Een deel is ook zwemmen in de grot die je bij het einde ziet. Heel erg tof! gint bij een parkeerplaats waar je met een bootje naar de overkant kan voor 1 omani real per persoon. De rest van de wadi is gratis; dit is echt een noodzakelijke boottocht.

Wat heb je nodig?

Een auto, want het is zo’n 1,5 uur rijden. Verder ook waterschoentjes. Dit is echt een must, als je deze niet hebt zullen de steentjes heel veel pijn doen aan je voeten. Als je dat allemaal bij je hebt, moet je natuurlijk water meenemen. En ten slotte is ook het meenemen van je lef wel aangeraden. Als je je aan de regels houdt is het veilig en voor iedereen te doen, echter kan je wel uitglijden of je bezeren. Maar wees niet bang; je ziet ook een hoop oudere mensen de wadi shab hiken. Maar, onderschat het zeker niet.

Onderweg in de wadi al shab

Je loopt in ongeveer een uur naar een poel met water waar je mag zwemmen (in de kleinere poeltjes onderweg mag dat niet!). Je zult hier waarschijnlijk meer mensen zien zwemmen. Dan kun je aan de rechterkant nog doorlopen totdat je een groot rood bord ziet. Nu zijn wij nog een stuk verder gelopen, dit is echter zeker niet aan te raden aangezien je goed kan uitglijden en dan tientallen meters naar beneden kan vallen. Dat overleef je waarschijnlijk niet.

De grot aan het einde van de wadi al shab

Je kunt wel relatief veilig door het midden van de wadi doorlopen. Hoewel veilig, de rotsen zijn erg glibberig, je kunt hier echter niet naar beneden vallen. Loop / zwem door en je komt uit bij een rots. Houd je adem in en zwem een klein stukje onder water en je komt uit op een prachtig stuk van de wadi; het lijkt wel een soort grot.

Op de terugweg; de Bimmah Sinkhole

Je kunt op de terugweg het beste langs de sinkhole gaan. Zeker omdat er voor de rest eigenlijk niets te doen is; dit sinkhole is best wel leuk om te zien. Het heet de Bimmah sinkhole, en het is gratis toegankelijk. Het ligt in een soort park. De foto’s daarvan kun je hieronder zien. Veel plezier!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.