do. jul 25th, 2024

Cartagena is een prachtige stad. Het is niet de hoofdstad van Colombia maar dat had het makkelijk wel kunnen zijn. Het is wel een van de bekendste steden in Colombia. Met KLM vlieg je via Bogota naar Cartagena (in hetzelfde vliegtuig) en dus is het een bestemming die vanaf Nederland prima is aan te doen! Maar wat kun je er precies doen? Tijdens de vakantie in Colombia had ik 48 uur in Cartagena. Wat ik heb daar gedaan? Lees dan snel verder!

Eerst een catamaran

De eerste ochtend hadden we direct een boottour geboekt. Met een catamaran naar de Rosario eilanden, hoe gaaf is dat! De boot was echt prachtig en gelukkig voor ons niet helemaal vol! Er was gratis drinken maar voor alcoholische dranken moest je wel betalen. Hij is hier te boeken. Je gaat langs de stad en je krijgt uitleg over waarom sommige eilanden voor de kust van Cartagena zo belangrijk waren bij de verdediging van de stad.

Daarna kom je aan op de eerste plek om te snorkelen. Verwacht geen prachtige scholen met gekleurde vissen maar ontspannend en relaxt is het zeker wel. Bij de tweede plek om te snorkelen is er ook een strandje waar je heen kunt zwemmen. Heerlijk relaxt. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het snorkelen, of tijdens de trip zelf, op netten te liggen die in het midden van de boot zijn gespannen. Zo heb je het gevoel dat je op een heerlijke vakantie bent, dat was voor ons erg lekker omdat de rest van de trip naar Colombia echt een doe-vakantie was. Het eten zat bij de prijs inbegrepen en is ook helemaal prima!


Daarna, de stad

De stad Cartagena is echt prachtig. Kleurrijke straten van een koloniale stad in zuid-Amerika, wat wil je nog meer. Al sinds 1821 is de stad onafhankelijk maar voor 1808 kende de stad onder Spaanse heerschappij echter de grootste bloei. Het resultaat is dat de stad allemaal oude gebouwen kent, die vroeger vast nog mooier waren dan nu maar je kunt de schoonheid nog steeds zien. Het deed mij een beetje denken aan de Cubaanse hoofdstad Havana, alleen dan wel in veel betere staat. Er zijn erg veel mooie gebouwen te zien, met mooie balkons en vooral veel kleuren.

Iedereen die nog nooit in zuid-Amerika is te zien vindt Cartagena vast prachtig. Tijdens onze 48 uur in Cartagena hebben we ook echt genoten van de vele kleuren, de mooie balkons en gebouwen en de prachtige mensen. Het nadeel is wel dat er redelijk veel wordt gebedeld en alles op straat draait om het verkopen van toeristische prullaria. Je kunt echter overal wel erg lekker eten (ceviche, maar ook vooral internationaal eten), een kokosnoot met de vloeistof erin kost niet veel en achter elk hoekje schuilt wel een geweldige foto. Bekijk zelf en oordeel zelf maar 🙂

Strand Cartagena

Met 48 uur in Cartagena is het bezoeken van het strand wel een beetje lastig. Maar tussen het historisch centrum en Bocagrande, het schiereiland waar de meeste hotels staan, is erg veel strand te vinden. Ook lekker maar omdat wij de catamaran al gedaan hadden wilden wij vooral het centrum van Cartagena zien. Hieronder nog een foto vanaf het fort van Cartagena waar Bocagrande goed te zien is, maar ook een foto van het strand bij Bocagrande met een zonsondergang. Wat denk jij, is Cartagena de moeite waard! Ik weet het wel!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.