di. mei 21st, 2024

Kefalonia is een eiland voor de westkust van Griekenland, het is een van de Ionische eilanden. Idyllische stranden, prachtige dorpjes en dat alles op een betoverend eiland voor de kust van Griekenland. Je kunt hier terecht voor een zeilvakantie, een strandvakantie of gewoon een relax vakantie! Het eiland biedt een unieke ervaring aan elke toerist. Een Kefalonia vakantie is niet alleen relaxt maar je steekt er ook nog veel van op!

Myrtos Beach

Een van de mooiste stranden, misschien zelfs wel in de wereld, is Myrtos Beach. Dit is omringd door mooie kliffen en het water is natuurlijk azuurblauw. Het was ook te zien in sommige (relatief onbekende) films zoals Captain Corelli’s Mandolin, maar we snappen wel waarom die locatie is gebruikt. Dit strand ligt vlakbij het dorpje Divarata, dat wat meer in het binnenland ligt maar wat goed te bereiken is vanaf Myrtos Beach.

Nationaal Park van Ainos

Het Nationaal Park van Ainos is dan weer heel anders. Hier vind je gek genoeg veel natuur en veel dennenbomen. En dat op zo’n klein eiland! Je kunt naar de top klimmen van het eiland en vanuit hier heb je panoramische plaatjes. Met uitzicht op het vasteland, Zakynthos (een ander eiland) en nog veel meer.

Fiskardo

In het noorden van het eiland ligt Fiskardo. Dit is een prachtig kustplaatsje wat er ook erg idyllisch uitziet. Je kunt hier ook prima met je boot een paar dagen verblijven in de haven van Fiskardo. Je hebt hier ruïnes in de buurt van de Venetianen die hier aan het einde van de middeleeuwen zijn geweest. Je kunt naar sommige van die ruïnes gewoon zonder gids en gratis naartoe lopen. Dat is het mooie van een vakantie naar Griekenland, overal zijn mooie dingen en artefacten in de buurt, en natuurlijk in combinatie met mooi weer. Je kunt in Fiskardo overigens heel lekker eten, maar waar kan dat niet in Griekenland.

Melissani-meer

Een andere aanrader is Het Melissani-meer. Dit is een ondergronds meer met druipstenen waar je ook in kunt met een bootje. Wees er wel op tijd bij want de ingang sluit al aan het einde van de middag. Dit is omdat het meer niet aan het oppervlak ligt dus het zonlicht kan er aan het einde van de middag niet meer bij waardoor het meer tegen die tijd in de schaduw ligt.

Vakantie naar Kefalonia

Het mag duidelijk zijn, het eiland Kefalonia herbergt erg veel schatten en ’s zomers is het een waar vakantieparadijs. Ruïnes van de Grieken, ruïnes van de Venetianen en dat in combinatie met lekker weer, aardige Grieken, een pracht aan kusten en heerlijke restaurantjes in idyllische vissersdorpjes. Het is echt een aanrader om op vakantie te gaan naar Kefalonia! Wil je alles hierboven combineren, huur dan een scooter (of gewoon een auto) en vink ze allemaal af. Dat hebben wij van topvliegreizen ook gedaan. De wegen zijn goed en je hebt een fantastisch buiten gevoel. Enjoy!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.