do. jul 25th, 2024

Je kunt in de stad Nice eenvoudig fietsen huren van Vélo Blue. Overal in de stad zie je de locaties om de fietsen te huren en natuurlijk ook weer in te leveren. In de lente en zomermaanden (en vaak ook in het najaar) is het nog erg lekker in Nice waardoor het ook gewoon fijn is om te fietsen. Het is een beetje heuvelachtig maar als je niet te ver het binnenland in gaat valt dat ook wel mee! Als je niet heel erg van fietsen houdt maar een klein fietstourtje niet erg vindt dan kun je het beste de fietspaden langs de boulevard gebruiken (groene kleur). Maar ter zake… want hoe huur je een Vélo Blue?

Op het vliegveld van Nice zijn de fietsen overigens niet te huren.

Kan ik spontaan een fiets huren in Nice?

In en rond de zuid-Franse stad Nice zijn zo’n 175 stations. Je vindt ze in de stad, midden in het centrum en iets daarbuiten. Er is bij de grotere locaties een plek waar je je kaart kunt swipen en zo ter plekke de fiets kunt huren. Bel dan naar het telefoonnummer dat je vindt op www.velobleu.org terwijl je met je creditcard klaar staat.

Je kunt er ook voor kiezen om een Veló Blue kaart per post te laten opsturen naar je huisadres, van tevoren dus.

De klantenservice is open van maandag tot en met zaterdag van 07:00-20:00 op 04 93 72 06 06. Als je voor het eerst een fiets wilt gebruiken moet je dus binnen deze tijden de fiets huren. Maar als je eenmaal een werkend abonnement hebt, werkt het erg goed!

Wat kost een Veló Bleu in Nice?

Om Veló Bleu te gebruiken, moet je wel een abonnement afsluiten. Daarna betaal je per dag, week of maand. Een Veló Bleu (of Blue) kost voor het abonnement €30 per jaar, €15 per maand, €7 per week of €3 per dag. En dan is het de eerste 30 minuten gratis, en dan €1 per half uur extra. Als je dus 3 uur wilt fietsen dan betaal je 5x een half uur a €1 plus een dagabonnement van €3 oftewel €8.

Download ook vooral de app in de Apple App Store of Android Play Store om te zien waar je de fietsen gemakkelijk kunt ophalen.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.