di. mei 21st, 2024

Nog nooit naar Griekenland op vakantie geweest? Wat houdt je tegen? Er zijn zoveel goede redenen om voor Griekenland als vakantiebestemming te kiezen.

Niet zo ver weg

Griekenland ligt helemaal niet zo ver van ons weg. Een drietal uurtjes vliegen en je ontdekt een heel andere wereld. Griekenland is een heel populaire vakantiebestemming, dit heeft als gevolg dat er regelmatig goedkope vluchten worden georganiseerd. Je bent zo op je favoriete plek!

Veel zon

Hou je van zon? Dan is Griekenland voor jou de ideale bestemming. Het is er meestal aangenaam warm, er is veel zon en het is er zowel altijd droog. Geen dikke kleren nodig, geen paraplu, je wordt er instant goedgezind van. De avonden zijn lang en zwoel, tijd zat om te genieten van een aperitief op een terras.

Heel divers

Griekenland is heel divers. Er zijn meer dan 3000 eilanden, de natuurpracht is er, net als op het vasteland uniek. Veel eilanden betekent ook veel zee. Voor de liefhebbers van strand, keien, of rotsen, is er altijd wel een plek. De Grieken zijn trots op hun eilanden, velen hebben hun eiland zelfs nog nooit verlaten en laten jou maar al te graag proeven van alle goeds dat hùn eiland te bieden heeft.

Niet te druk

Griekenland wordt nog niet zo overspoeld door toeristen. Er zijn er wel veel, maar ze bevinden zich over het gehele land, er is ruimte te over en daarom lijkt het er nooit erg druk.

Griekse sfeer

Het Griekse gevoel straalt overal uit, van het kleine vissersdorpje tot de grootste stad. Wie houdt van de typische witte huizen met blauwe ramen, heeft er ogen te kort. Het authentieke gevoel wordt nog versterkt door de typische muziek, het lekkere eten, de taal en het eigen alfabet.

De mensen

De Griek is vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Er is voor de Grieken altijd wel een reden om te feesten. Kinderen zijn er ook meer dan welkom. Er zijn diverse accommodaties en arrangementen op kindermaat.

Lekker eten

Als je lekker wil eten, dan ben je in Griekenland op de juiste plaats. Gerechten van eigen streek worden het lekkerst klaargemaakt in de kleine restaurantjes, waar ook de plaatselijke bevolking eet. Vis en vlees, het wordt allemaal overheerlijk bereid en zorgvuldig geserveerd. Door het mooie weer kun je tot ’s avonds laat buiten genieten. En bovenal: de prijzen zijn er meer dan schappelijk. Bezoek zeker ook eens een lokale boerenmarkt. Hier kun je proeven van het lekkerste fruit en authentieke Griekse koffie.

Zowel eilanden als vasteland

Griekenland heeft niet enkel eilanden, ook het vasteland is prachtig. De natuur is er overweldigend: uitgestrekte bossen, schitterende vergezichten, indrukwekkende bergen en kloven, een grote verscheidenheid aan planten, bloemen en bomen. Je kunt ze ruiken en bewonderen in al hun schoonheid, vooral in de lente wanneer alles in bloei staat. Dieren zijn er ook in overvloed, vooral vogels en vlinders vind je in groten getale.

Cultuur en geschiedenis

Wie houdt van een beetje cultuur en geschiedenis, is ook in Griekenland op zijn plaats. Overal vind je restanten van indrukwekkende theaters, opgravingen en restanten uit de oudheid.

Kortom: Griekenland is een land waar je altijd iets nieuws ontdekt.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.