do. jul 25th, 2024

Een van mijn vrienden ging trouwen in Edinburgh en we zochten voor de vrijgezellenfeest een locatie die uniek was, wat hij zelf leuk zou vinden en natuurlijk een met goede verbindingen. We hadden een weekend en uiteindelijk viel onze keuze op Edinburgh! EasyJet vloog op handige tijden heen en weer van Amsterdam naar Edinburgh Airport voor ongeveer 150 euro en zo konden we op vrijdagavond heen en zondagmiddag terug! Ideaal voor degenen die op maandag weer naar werk moesten. In dit artikel kom ik met handige tips, goede eet locaties en onze ervaringen voor een vrijgezellenfeest naar Edinburgh met 10 man.

Het weer en de aardige Schotten

Edinburgh is een stad in Schotland. Het is een prachtige stad met soms weekenden die door de regen en wind erg matig zijn. Wij hadden geluk, we hebben een beetje miezer regen gehad en wel vrij harde wind maar we hebben op de zaterdag ook zeker de zon gezien! Ondanks het weer zijn de Schotse mensen ook echt heel erg aardig. Erg gastvrij en ze vinden het heel leuk om een babbeltje te maken. Ideaal als je de bachelor opzadelt met vragen en opdrachten waarvoor de ‘lokale Schot’ nodig is! Ook hadden we een kilt gekocht en een (kinder)doedelzak. Dat maakte het vrijgezellenfeest in Edinburgh natuurlijk voor de foto’s legendarisch.

Van de vlucht naar de Airbnb

De vlucht vertrok op tijd wat erg fijn was. Wel even opletten op de afmetingen van handbagage, bij EasyJet mocht je eigenlijk niet veel meer dan een rugzak meenemen. Op de vrijdag kwamen we aan rond 21:30, we zijn direct naar de accommodatie gegaan met wat Ubers. Onze Airbnb was eigenlijk een soort huis met zoveel mogelijk bedden en dan 1 douche. Niet heel erg mooi maar de locatie was wel erg goed, in Oxford Street op zo’n 15 minuten lopen van het centrum vandaan. Na onze spullen te hebben neergezet zijn we doorgegaan naar de kroeg en rond een schappelijke 02:30 waren we weer terug. De volgende dag moesten we namelijk op om 08:30.

Punten verzamelen

We hadden zelf een tour door Edinburgh gemaakt waarbij de bachelor allemaal vragen moest beantwoorden die deels persoonlijk en deels op Edinburgh gericht waren. Bijvoorbeeld ‘hoeveel inwoners heeft Edinburgh met marge van 50.000’ tot ‘maak een foto met een Emily, Olivia, James of Jack’, de meest voorkomende namen in Schotland. De tour ging langzamerhand naar het kasteel van Edinburgh, aan het einde van de Royal Mile. Hij moest voor 13:00, voor het dagelijkse kanonschot bij Edinburgh Castle, een bepaalde hoeveelheid punten hebben gehaald. Dat lukt niet, dus de kilt bleef aan.


Activiteiten en restaurant

Hierna hadden we een tour door de Historic Underground van Edinburgh van Mercat Tours gevolgd door een Whiskey proeverij. In de avond hadden we een reservering bij Gaucho’s in het centrum van Edinburgh. We hebben hier echt lekker gegeten (restaurant aanrader!). In de avond zijn we uitgegaan zonder eindtijd, zoals een vrijgezellenfeest in Edinburgh minimaal 1 avond hoort te zijn. Uiteindelijk bleven we hangen in de kroeg waar we ‘het eerste biertje’ zouden gaan doen. Veel kroegen in Edinburgh hebben live muziek wat het natuurlijk extra leuk en gezellig maakt. Om 03:00 sloot hij. 

Lunchen in the Dome

De laatste ochtend hadden we nog 1 ding te doen, lunch in The Dome (restaurant aanrader!). Een prachtig bankgebouw met historie waar het van binnen ook echt heel mooi is. Ook dit hadden we van tevoren geboekt. Met een groep van 10 man is het beter om restaurants (ook voor de lunch) vooraf te regelen. Rond 16:00 vertrokken we weer vanaf Edinburgh Airport naar het vliegveld van Amsterdam. We wilden eigenijk met de tram maar die was met £7,50 (€8,50) per persoon duurder dan 2 taxi’s, zo’n €55 totaal. konden we terugkijken op een geslaagd vrijgezellenfeest in Edinburgh! De totale kosten waren zo’n €600 per persoon inclusief vlucht, Airbnb, eten en taxi’s.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.