do. jul 25th, 2024

Rome Fiumicino Airport ligt ten westen van het centrum van Rome. Het heet volledig Leonardo da Vinci- Fiumicino Airport, vernoemd naar de beroemde da Vinci. Het vervoerde in 2018 zo’n 43 miljoen passagiers. De luchthaven heeft een aantal vliegtuigmaatschappijen met een basis zoals Vueling, Alitalia, NEOS en Ryanair.

Vanuit Nederland naar Rome

Je kunt vanuit Nederland heel goed naar Rome vliegen. Er zijn namelijk een flink aantal vliegtuigmaatschappijen die deze route aanbieden en uiteraard verzorgen zij op die manier een goede hoeveelheid concurrentie om de ticketprijzen laag te houden. De route Amsterdam Schiphol – Rome Fiumicino wordt behalve door natuurlijk KLM ook uitgevoerd door Alitalia, Easyjet en Vueling. Voor vliegveld Rome is Amsterdam de op 1 na vaakst gevlogen bestemming. Transavia vliegt ook nog vanuit Rotterdam the Hague Airport. Niet gek omdat FCO gewoon een goede luchthaven is. Er is WiFi, er zijn een groot aantal winkels te vinden en je kunt er ook nog eens lekker eten!

Van vliegveld Rome naar centrum Rome

Vanaf vliegveld Rome Fiumicino naar het centrum van Rome kun je doen met de Leonardo Express. De reistijd is 30 minuten en het ticket kost 14 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Je kunt ook voor de regionale trein kiezen. Deze doet er iets langer over (35-40 minuten) maar hij rijdt niet zoals de Leonardo Express naar het centraal station van Rome (Termini). Hij gaat naar andere treinstations rondom Rome; Trastevere, Ostiense en Tuscolana. Het kan natuurlijk zijn dat jouw hotel of AIRBNB precies bij zo’n treinstation is! Dan bespaar je ook nog eens geld wat de FL1 is goedkoper dan de Leonardo Express! Ten slotte zijn er ook bussen. Lokale bussen, maar ook zogenaamde ‘coaches’ van Terravision. Deze zijn 9 euro retour en daardoor een flink stuk goedkoper dan de trein. Wel is de reistijd langer. Je wordt ook afgezet op Termini, maar dan duurt het 60 minuten.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.