do. jul 25th, 2024

KLM heeft in de januari editie van de Holland Herald de Hot Five 2019 bekendgemaakt. Dit zijn Austin in Texas, de hooglanden van Schotland, Salvador da Bahia in Brazilië, Peking en Mauritius. Wij geven onze eigen toelichting op deze vijf hete bestemmingen!

Austin

Austin heeft de on-officiële slogan: Keep Austin Weird. Dat gaat ook zeker op voor Austin. Ooit was er een dakloos persoon dat een bekend figuur was rond 6st Street. Dit is een straat vol met bars en theaters. Hij deed mee met de burgermeestersverkiezingen en was zo populair dat hij tweede is geworden. Aan dezelfde ‘6st street’ staat nu het Museum of Weird. Zo staan er door de stad heen nog leuke gebouwen en is de industrie booming. Hierdoor is de stad door Forbes magazine uitgeroepen tot City of the Future.

‘The highlands’ in Schotland

Via Inverness Airport kom je met KLM zo op de schotse hooglanden terecht. Spot misschien wel het Loch Ness-monster. Mocht je die niet kunnen vinden dan is er nog genoeg ander wild te spotten, de natuur is er prachtig! Hoe gevarieerd het leven is, geeft het feit wel aan dat sommige mensen dit vergelijken met een safari in Afrika. Outdoor activities, wildspotting en hikes vormen de backbone van een nieuwe vorm van toerisme.

Salvador da Bahia

Ooit de hoofdstad van het Portugese New World Colony, is Salvador de Bahia altijd al een rivaal geweest met Rio de Janeiro in de race om de meest charismatische stad van Brazilië. Nadat het jaren genegeerd geweest om haar toeristisch potentieel, is nu de culturele renaissance begonnen. Prachtige stranden met boulevards zijn inmiddels al aangelegd, er is een heuse kunstmarkt met een voetgangersgebied eromheen en er zijn een reeks musea geopend. En als het dan eenmaal carnaval is in Salvador, gaat het los….

Peking

De ontwikkeling in Peking stopt nooit. Vroeger stond de stad vooral bekend om haar smog, tegenwoordig wordt het langzamerhand the garden city genoemd. De stad wordt dus ook groener met de dag. Er zijn vele high-tech startups te vinden in de hoofdstad van China en de stad groeit met de dag. Vroeger waren de verboden stad en de Chinese muur de onbetwiste toeristische trekpleisters. Nu strijden ze om aandacht van de toerist aangezien de stad Peking zelf ook al zo veel te bieden heeft. De CCTV Building bijvoorbeeld, welke is gebouwd door Rem Koolhaas. Of Galaxy Soho van de wereldberoemde architect Zaha Hadid. En natuurlijk kun je een bezoekje aan the Bird’s nest ook niet overslaan…

Mauritius

Een kleine stip in de Indische Oceaan bij Madagascar, maar een geweldig mooi eiland: Mauritius. Het heeft een beroemde keuken, een interessante geschiedenis met veel Nederlandse invloed en het heeft natuurlijk het klimaat… Ontdek meer over de dodo, of ga gewoon op het strand liggen. Nog een tip: nog verder ten noordoosten van Mauritius ligt Rodrigues. Hoewel het daar aan de luxe van vijfsterrenhotels ontbreekt, is er ook geen massatoerisme te vinden. De 1,5 uur extra vlucht is het voor liefhebbers die van exotisch en kleinschalig houden, zeker wel waard!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.