wo. apr 24th, 2024

Italië is natuurlijk een prachtig land. Het telt vele kleinere stadjes waar erg leuke stedentrips gemaakt kunnen worden. Wij hebben hier een top 5 samengesteld. Dit is natuurlijk geen officiële lijst, maar een erg subjectieve lijst. De vliegtickets naar deze steden zijn dan ook prima te doen!

Florence – de mooiste stad van Italië

Florence, of in het Italiaans Firenze, wordt door vele mensen (waaronder ook veel Italianen) de mooiste stad van Italië genoemd. Er staan schitterende kerken in het centrum van het stadje, er zijn hele leuke musea te vinden in de stad en er zijn natuurlijk geweldige ijssalons. Je kunt er leuke dingen kopen op de mooie markten en iets eten op een van de vele pleinen. De stad is werkelijkwaar schitterend en kenmerkt zich ook door de vele fotogenieke plekjes. De Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, eet wat biefstuk bij het kathedraal van Florence of ga naar de GAlleria dell’Accademia, de eerste kunstacademie voor schilders in Europa.

Rome – de hoofdstad van Italië

Ook in Rome kun je van alles doen! De Trevi fontein, het beroemde Colosseum van Rome, het Pantheon, het Forum Romanum.. Er is goed te zien dat dit ooit de hoofdstad was van het Romeinse Rijk. Een hoofdstad van een rijk dat de baas was over de hele middellandse zee. Rome is een stad met dus een geweldige geschiedenis en een prachtige collectie aan oude gebouwen. Als je alles van de Romeinse geschiedenis hebt gezien, dan kun je altijd het Vaticaanstad bezoeken. Of slenter door Trastevere, een geweldig authentieke wijk aan de overkant van de Tiber. Kortom, een stad waar je na weken nog nieuwe dingen zult ontdekken; Rome!

Milaan – de modestad van Europa

Milaan wordt ook wel de modestad van Europa genoemd. Samen met Parijs zijn hier alle grote modeshows te vinden. Je kunt hier niet zomaar winkelen, je kunt hier geweldig goed winkelen. Vooral de Galleria Vittoria Emanuele is dit niet alleen erg leuk, fotogenieke foto’s kunnen hier ook zeker worden gemaakt. Verder kun je in de tweede stad qua inwoners van Italië naar een wereldberoemd kathedraal; de dom van Milaan. Een mooi operahuis is Teatro alla Scala, Porta Sempione en het paleis van Milaan zijn ook echte must-see’s. Kortom, ook in Milaan vermaak je je wel!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.