di. mei 21st, 2024

Je kunt kiezen voor de Hola Barcelona Travel Card als je in de stad Barcelona bent. Maar is die kaart het ook echt waard? Wij proberen uit te zoeken of dat zo is door de kosten die je maakt met het openbaar vervoer te vergelijken met de kosten van de Travel Card.

Het ligt er heel erg aan hoe je van het vliegveld naar de stad reist. We gaan er vanuit dat je met de metro van het vliegveld naar het centrum van de stad. Hoewel er ook goedkopere bussen rijden is de metro de optie die je waarschijnlijk het dichtst bij je accomodatie brengt. De bus kost (anno 2024) €2,55; de metro kost ook €2,55 voor een enkele reis maar als die vanaf het vliegveld begint, kost dat €5,50. Voor die €5,50 kun je wel onbeperkt overstappen tot je eindbestemming.


Weekend Barcelona (48 uur), vrijdagavond t/m zondagmiddag

Je bent sowieso 2x €5,50 kwijt (vanaf en naar het vliegveld El Prat). Dat is al €11. We gaan er vanuit dat je vrijdagavond niet meer weggaat en in de buurt van de accomodatie gaat eten.

De dag erna, zaterdag, wil je natuurlijk naar het centrum om bijvoorbeeld de Sagrada Familia te zien om in het centrum te lunchen en/of ontbijten. Ervan uitgaande dat je op de zaterdag 4x met de metro een enkele reis boekt omdat je wil eten, en verschillende plekken van de stad wil bezoeken, kost dat dus zaterdag €2,55 x 4 = €10,20.

Op zondag moet je waarschijnlijk 11:00 of 12:00 uitchecken. Je pakt die dag nog 2x een enkele reis met de metro om daarna terug te gaan naar het vliegveld. Dat is dus €2,55 x 2 = €5,10.

€26,30 ten opzichte van €17,50

Alles bij elkaar opgeteld is het dus €11 + €10,20 + €5,10 = €26,30 en dan ben je op vrijdagavond nog koest geweest. Een Hola Barcelona Travel Card voor 48 uur kost €17,50. Wil je nog montjuïc op met de kabelbaan dan krijg je kortingen die hier niet eens bij zitten. Het scheelt dus wel geld en daarom is het antwoord volmondig.

Ja, de Hola Barcelona Travel Card is het waard!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.