di. mei 21st, 2024

Corendon, TUI Airlines Netherlands en Transavia vliegen op en neer van Amsterdam Schiphol Airport naar Algarve Faro Airport. Ryanair en Transavia doen dit ook vanaf Eindhoven en vanaf Rotterdam-Den Haag Airport en Groningen Airport vliegt Transavia ook op en neer naar Faro. Genoeg vluchten per dag dus. De meeste mensen reizen echter direct door naar het populaire Albufeira. Zij feesten en zonnen daar een week om dan via Faro Airport weer terug te reizen. Jammer, want zo skip je Faro.

Als natuurliefhebber, als zonaanbidder en als cultuurtoerist kun je in Faro prima terecht! Faro heeft wat Albufeira ook heeft. Feesten? Dat kan aan de Rua do Prior. Strand? Dat kan bij Praia de Faro en is een stuk rustiger dan het drukke strand van Albufeira!

Cidade Velha

Faro is dan ook de hoofdstad van de zuid-Portugese Algarve. Een populaire plek want er is bewijs te vinden van het feit dat de Romeinen hier 2.000 jaar al een havenstad aanlegden. Het heeft de basis gelegd voor een hoop cultuur. Het historische centrum heet Cidade Velha (Portugees: oude stad). Restaurantjes, terrasjes, leuke straatjes en een zonnig temperatuurtje is wat je hier vooral gaat vinden. En dat in combinatie met prachtige en eeuwenoude gebouwen! Eromheen staat een stadsmuur met een aantal stadspoorten. Een van deze poorten is de Arco da Vila (19e eeuw).

Largo da Sé en Sé de Faro kathedraal

Een van de bekendste pleinen in Faro is Largo da Sé. Er staan een aantal mooie gebouwen om het plein heen. Een stadhuis, een paleis en de Sé de Faro kathedraal. Gebouwd in de 13e eeuw is de Sé de Faro kathedraal een mengelmoes van bouwstijlen. Ga erin en bewonder Faro van bovenaf met een mooi uitzicht vanaf de katheraal.

Shoppen

Behalve oude gebouwen kun je ook prima shoppen in Faro. Het beste winkelcentrum (onze mening) is Forum Algarve. Ook bij Jardim Manuel Bivar (een prachtig aangelegde tuin vlak buiten het historisch centrum van Faro) is een populaire winkelstraat. Zit je in een AIRBNB en wil je zelf wat koken, of gewoon verse dingetjes op een markt kopen, dan kun je dat het beste doen bij Mercado Municipal (weekdagen geopend 08:30-19:00 en weekend 09:00-13:00).

Natuurgebied Ria Formosa

Ben je meer een natuurliefhebber, dan kun je een dagje naar Ria Formosa gaan. Het is een natuurgebied dat niet ver van het historisch centrum van Faro afligt. Hier beland je werkelijk waar in een andere wereld. De temperatuur is hetzelfde, verder is alles anders. Er zijn azuurblauwe lagunes, zoutpannen en er lopen zelfs flamingo’s rond! Hier vind je echte natuur.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.