di. mei 21st, 2024

In Nederland kun je in de zomer goed losgaan op allerlei soorten festivals. In Spanje zijn de festivals wat minder gefocust op techno en muziek, en wat vaker op reggaeton, wijn en stieren. Benieuwd welke zomerfeesten je wanneer in Spanje hebt? Wij hebben de grootste zomerfeesten in Spanje hieronder samengevat.

La Batalla del Vino, 29 juni

Ieder jaar vind op 29 juni La Batalla del Vino plaats. Dit feest vind je in Haro, een klein dorp in de Rioja Alta wijnstreek. Hier komen 40% van alle Rioja wijnen vandaan. Men gooit hier niet met tomaten, maar met echte wijn. Het is dus niet gek als je na afloop van dit feest doordrenkt van de wijn bent. En in de tussentijd er op los feest!

San Fermín

Het ‘hoogtepunt’ van dit feest is het stierenrennen in Pamplona. Maar er zijn ook andere dingen te doen. De stieren worden namelijk van 6 tot 15 juli, iedere ochtend losgelaten. Die stieren rennen achter honderden wegrennende mensen aan. Dit duurt enkele minuten, maar er is ieder jaar weer veel uren aan beeldmateriaal van. Behalve het stierenrennen kun je hier ook meedoen aan allerlei andere festiviteiten.

Feria de Málaga

Málaga staat onder de Spanjaarden bekend om de semana Santa die erg groot is, en om de Feria. Deze vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 24 augustus. Het is een groot stadsfeest waarvoor ieder jaar een speciaal terrein wordt ingericht. Je vindt er traditionele klederdracht, een hoop muziek in tenten en veel gezelligheid!

Hoe in Italië de paardenraces in Siena vrij beroemd zijn, heeft Spanje de Carreras de Caballos de Sanlúcar (Cadiz). Tussen 9 en 27 augustus worden deze paardenraces in Sanlúcar door duizenden mensen bezocht. Ze worden al sinds 1845 gehouden op de stranden. 

La Tomatina

Een van de meest bekende feesten is La Tomatina. In een dorpje met de naam Buñol vlakbij Valencia vindt dit jaarlijks plaats op de laatste woensdag in augustus, in 2019: 28 augustus. Het is samengevat een groot tomatengevecht. Na het tomatengevecht volgen de ook steeds bekender wordende feesten.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.