za. apr 13th, 2024

Online reisbureau Flight Network heeft een lijstje samengesteld van de beste stranden wereldwijd. Meer dan 1.200 reisjournalisten, bloggers, reisbureaus en toeristen werkten hier aan mee. De stranden zijn opgedeeld per werelddeel. Dan is er ook nog ‘beste stedelijke stranden’ en ‘beste maagdelijke stranden’. Interessant is natuurlijk om te kijken welke Europese stranden het goed doen op de best-beaches lijst van Flight Network! 

Puntenverdeling

De punten werden als volgt verdeeld. Er waren vijf parameters. De maagdelijke schoonheid, de ligging, kwaliteit van het zand en van het water, het aantal dagen zon per jaar en de temperatuur die er gemiddeld is per jaar. Nederlandse stranden staan er helaas niet in. Wel heeft de Europese lijst verrassende toppers.

Beste 50 Europese stranden

Zakhynthos’s Shipwreck Beach is verkozen als beste strand van Europa, en beste strand ter wereld. Niet gek, aangezien Zakhyntos ook echt een Grieks vakantie-eiland is. Mensen vliegen hierheen om op dit soort stranden te liggen. De Reynisfjara Beach in IJsland is echter wel een verrassende tweede. Playa de Formentor op Mallorca is een derde. Dit is het enige Spaanse strand in de top 10, op Papagayo Beach op de Spaanse Canarische eilanden (Lanzarote) na. Verder zijn ook Comporta’s Beach (net ten zuiden van Lissabon) en Giant’s Causeway in Noord-Ierland echte toppers.

Beste stadsstranden

De categorie stadsstranden is wereldwijd genomen. Een Australische nummer 1 is Bondi Beach vlakbij Sydney. Florida bezit met Miami Beach de tweede plek, en Copacabana Beach in Rio de Janeiro is een nummer 3. Barceloneta Beach bij Barcelona is de vierde wereldwijd en dus de Europese eerste plek. Een vergelijkbaar strand is Malagueta strand bij Málaga welke op plek 38 terug te vinden is.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.