vr. jun 14th, 2024

Ben je in Kristiansand, in de buurt van Noorwegen, en wil je een unieke hike maken? Hike dan de Tømmerenna! Dit was ooit een glijbaan voor houten boomstammen. Tegenwoordig is het niet meer in gebruik wat ervoor heeft gezorgd dat je er overheen kunt lopen! Dwars door de ongerepte natuur van Noorwegen, langs een rivier om uiteindelijk uit te komen bij een dam. Buiten het hoogseizoen kan er natuurlijk wel sneeuw in de houten bak liggen en in het hoogseizoen is het wat drukker. Maar met stevige schoenen kun je hier vooral net buiten het hoogseizoen een schitterende hike maken!

Bijzonder pad: de Tømmerenna

De Tømmerenna is een wandeling van ongeveer een uur. Wat het zo mooi maakt is dat het vrij hoog is (wel breed en hoog genoeg dus veilig!) dus je hebt een fantastisch uitzicht. Je slingert door het Noorse landschap, langs de rivier. De constructie is veilig genoeg om overheen te lopen. Er zijn twee hangbruggen die erg cool zijn!

De tunnel zonder licht

In het midden heb je een onverlichte tunnel waar je al hurkend doorheen moet. Het is pikkedonker in het midden van die tunnel die door de berg is gehakt! Maar vrees niet, er komt een einde aan. Na misschien 50 meter zie je weer licht aan het einde van de tunnel, maar toch duurt het langer dan verwacht! Tip: neem een lampje mee, je kunt ook de zaklamp van je telefoon gebruiken.

Foto’s van de Tømmerenna in Kristiansand

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.