di. mei 21st, 2024

Een niet-standaard stedentrip; Bergamo. Vaak wordt Bergamo voorbij gereden op weg naar Milaan, of wordt erheen gevlogen om vervolgens naar Milaan te gaan. Echter is Bergamo zelf een geweldige stad en wij gaan uitleggen waarom!

Vliegreis met Ryanair

De vliegreis zal niet heel speciaal zijn. Vanaf Eindhoven is er iedere dag een vlucht naar, zoals zij het noemen: ‘Milaan Bergamo’. Bij Ryanair krijg je waarvoor je betaald, een vlucht van A naar B. Wil je koffie erbij, dan zul je hiervoor moeten betalen. De vliegreis zal daarom niet speciaal zijn, aangezien ook de zitplaatsen (op de nooduitgangstoelen na) in de Boeing 737-800 niet heel ruim zijn. Goedkoop is het echter wel! Als je een beetje op tijd boekt kun je een retourtje voor €50 zo uitzoeken. Zonder koffie, dat wel..

Wat kun je doen in Bergamo

Het wordt dan wel Milaan Bergamo genoemd, toch ligt Milaan op zo’n 45 kilometer afstand van Bergamo Airport en duurt de reis wel een uur. Waarom zou je direct doorgaan naar Milaan als je ook in Bergamo een prima stedentrip kan hebben? In Bergamo heb je de kerk van Santa Maria Maggiore in de oude bovenstad la Citta Alta. Er is voornamelijk hierboven genoeg te zien en te doen!

Funicolare San Vigilio

Er is een fantastisch uitzicht vanaf de zogenaamde ‘bovenstad’. In het Italiaans is dit La Citta Alta. Deze bovenstad kun je met een kabelbaan bereiken; de Funicolare San Vigilio. Je hebt hier een heel mooi uitzicht over de rest van Bergamo. Als je echt sportief bent kun je natuurlijk ook deze klim te voet afleggen. Als je eenmaal aankomt in de bovenstad, dan begint het eigenlijk pas!

La Citta Alta; de bovenstad in Bergamo

In deze bovenstad staan de meeste van de bezienswaardigheden van Bergamo. Zo staat hier de kerk van Santa Maria Maggiore (gratis entree). Hoewel de bouw eeuwenlang heeft geduurd, wordt er over het algemeen aangenomen dat de kerk in 1521 klaar was. Vlakbij de Santa Maria Maggiore vind je ook de Campanone o Torre Civica. Dit is een prachtige toren waarvandaan je een mooi 360 graden uitzicht hebt over zowel La Citta Alta, als de rest van Bergamo beneden. Een ander katherdraal vlakbij is Cattedrale Duomo di Bergamo met daarbij ook Cappella Colleoni. Al met al is La Citta Alta een prachtige monumentale oude stad met een groot aantal basilieken en kerken. Mocht je de kerken hebben gezien dan raden wij ook aan om even in La Citta Alta rond te lopen! Slenter door de oude Italiaanse straatjes en pleintjes en eet eens iets op een terrasje!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.