wo. apr 24th, 2024

Hiken kun je overal in Europa wel. Toch zijn er een aantal mooie trails die een vliegticket waard zijn! Wij hebben hier de drie beste hikes van Europa, welke je in 1 dag kunt doen, neergezet.

Kriváň Peak in Slowakije

Op de grens tussen Polen en Slowakije vind je de Kriváň Peak. De berg is zelfs het nationale symbool van Slowakije. Er is een 6 tot 8 uur durende hike die erg populair is onder de lokalen. Makkelijk is hij niet. Je begint op de parkeerplaats op Štrbské Pleso. De hike gaat van de Furkotská Valley naar het meer van Jámske Pleso. Via het zuidwestelijk deel van het massief van Kriváň heb je een fantastisch uitzicht over de de Tatra. Er zijn ook makkelijkere hikes in het Tatras National Park. Ten noorden van Poprad (een dorp) kun je starten met een makkelijkere hike.

Vliegen doe je het beste naar Košice (KSC) airport in Slowakije. Dit vliegveld heeft vanaf Schiphol Amsterdam Airport de beste verbindingen. LOT Polish Airlines via Warschau en Austrian Airlines via Wenen bieden de beste mogelijkheden.

Pulpit Rock in Noorwegen

Pulpit Rock is een berg welke boven de Noorse fjorden uittorent. Een spectaculair uitzicht kan vanaf daar worden genoten. Het is zeker wel een van de meest populaire hikes in Noorwegen. Noren zeggen dat het een van de makkelijkste hikes in Noorwegen is. Er mag echter niet worden gezegd dat dit een puur makkelijke hike is. De 4 uur durende hike begint best stijl en je zult goed moeten uitkijken. Vooral het weer kan bij de Pulpit Rock snel veranderen.

Via Stavanger Airport kun je er gemakkelijk terechtkomen. KLM Cityhopper vliegt meermaal daags naar Stavanger en dus zul je een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport kunnen boeken.

Caminito del Rey in Spanje

De Caminito del Rey in Spanje ligt ten noorden van Málaga. De 7,7 kilometer lange trail was jarenlang gesloten. Tussen 1901 en 1905 werd de route gebruikt door fabriekswerkers. Koning Alfonso XIII van Spanje opende de route in 1920 officieel. Tegenwoordig is het meer een toeristische attractie. Hoewel in de historie van het pad ten minste 4 mensen de dood hebben gevonden, is het pad tegenwoordig een stuk veiliger geworden. Hoewel het in 2000 nog werd gesloten nadat mensen er de dood vonden, is het in 2013 heropend. Onder het huidige, veilige pad zie je de vroegere en veel gevaarlijkere versie nog liggen. Van dinsdag tot en met zondag is het open, als de weersomstandigheden het toelaten. Een kaartje kost 10 euro, een tourtje kan vanaf 18 euro. Ga naar deze speciale website over het koningspad.

Je kunt de caminito del Rey het beste bereiken via Málaga Airport. Vele vliegtuigmaatschappijen vliegen dagelijks vanaf Amsterdam Schiphol Airport, vanaf Eindhoven Airport en vanaf Rotterdam the Hague Airport richting vliegveld Málaga.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.