wo. apr 24th, 2024

Berlijn is een hele leuke stad. Een extreem interessante geschiedenis en mooie bezienswaardigheden. Wat wil je nog meer. Er zijn de nodige monumenten te bezoeken om je historische kennis eens op te frissen en het bier is vaak vrij goedkoop. Uitgaan is leuk en in de zomer is het er ook nog eens goed weer! Een kort artikel over waarom Berlijn zo leuk is.

Man loopt door het Holocaustmonument in Berlijn

De geschiedenis en dingen te doen

Wat misschien niet zo leuk is, is de geschiedenis. Althans, de meest recente eeuw dan. We weten allemaal dat Berlijn als hoofdstad van Berlijn een van de aansturingspunten was van het Duitse Derde Rijk in de tweede wereldoorlog. Vanuit hier werden extreem sadistische plannen gemaakt voor een genocide op de joden: de holocaust. Toch wil Berlijn zo graag laten zien hoe het allemaal fout kon gaan. De huidige generatie Berlijners heeft hier natuurlijk helemaal niets meer mee te maken maar beseft wel dat het een deel van de geschiedenis van de stad is. Monumenten zijn er genoeg: het Holocaustmonument (zie afbeelding), het Joods Museum in Berlijn. Toch zijn er ook andere geschiedeniskundige monumenten te vinden die niets met dit afschuwelijke deel van de geschiedenis te maken hebben: de Brandenburger Tor bijvoorbeeld, Checkpoint Charlie, de Reichstag en zoveel meer.

Hoe kom je in Berlijn?

Je kunt het beste in Berlijn komen door het vliegtuig te pakken. In 2020 is hier het nieuwe vliegveld opengegaan, na jaren van vertraging. Berlijn Brandenburg Airport. Voor €3,60 sta je in het centrum in ongeveer een uur na het verlaten van terminal 1/2 van vliegveld Berlijn.

Openbaar vervoer in Berlijn

Eenmaal hier kun je met de metro, met de treinen, met bussen heel gemakkelijk in Berlijn rondreizen.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.