do. jul 25th, 2024

Vakantie’s van Nederlanders gaan vaak naar Spanje, Italië of Griekenland. Als je een week of langer vrij bent hoor je ook wel eens dat men naar Curacao, Bonaire, Mexico, Bangkok of Singapore gaat. Maar je hoort bijna nooit over vakantie’s naar Tobago. Met de nieuwe KLM route naar Trinidad is hier verandering in gekomen want Tobago is nu bereikbaar met slechts 1 overstap, op Trinidad!

De vluchten met KLM en Carribbean Airlines

De KLM vlucht 781 gaat eerst naar Bridgetown (BGI) op Barbados. Hier kun je als passagier naar Trinidad gewoon blijven zitten en na een korte tussenstop van ongeveer een uur vlieg je door naar Trinidad waar je wel mag uitstappen. Het vliegveld is POS, Port of Spain. Hiervandaan kun je een losse vlucht nemen naar Tobago Airport (TAB) met Caribbean Airlines. De ticketprijs is meestal ongeveer 60 dollar heen en weer, er gaan wel 10 vluchten per dag. Omdat Trinidad tot hetzelfde land behoort als Tobago, is het een binnenlandse vlucht.

Eenmaal op Tobago kan het feest beginnen, je bent namelijk op een fantastisch mooi eiland. Een eiland met een tropisch regenwoud met watervallen, fantastisch mooie flora en fauna maar ook een eiland met mooie stranden. Op Tobago kun je je echt wel vermaken, ook omdat de mensen super vriendelijk zijn! Aan het einde van de 17e eeuw is het eiland zelfs een aantal jaar in Nederlandse handen geweest en werd Nieuw-Walcheren gesticht, aan de zuidkust van Tobago. Sporen van de Nederlanders zijn echter op niet veel plekken meer te vinden.

Wat moet je doen?

De Argyle waterval is zeker de moeite waard om te bezoeken. Neem goede schoenen mee en een zwembroek of bikini want het is heel lekker om te zwemmen! De onderstaande foto’s zijn gemaakt toen het pad officieel niet open was (corona) dus wij hebben het water verderop gevolgd tot we de watervallen tegenkwamen. Je kunt ook mooi duiken op Tobago en een tourtje over het eiland (en dan vooral door het regenwoud) is ook zeker de moeite waard! Je schijnt ook te kunnen surfen en ga lekker eten bij Waves, een restaurant op de noordkust van het eiland. Enjoy Tobago!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.