za. apr 13th, 2024

Bonaire is waanzinnig populair. Het is een soort van herondekt tijdens de coronaperiode door Nederlanders omdat het als een binnenlandse vlucht werd aangemerkt en in die tijd dus ‘geel’ bleef. Ook Amerikanen weten het eiland goed te vinden doordat het best dichtbij Amerika ligt en ook qua veiligheid als goed wordt beschouwd. Amerikanen kunnen vanuit Houston, Newark, Miami en Atlanta direct op Bonaire Airport vliegen. Vanuit Amsterdam kan dat met bijvoorbeeld KLM natuurlijk ook. Je kunt er overal duiken en dat is natuurlijk prachtig. Tel daar de Antilliaanse gastvrijheid en vrolijkheid bij op en je hebt een prachtig eiland. Bonaire is zo’n prachtig eiland.

Het strand Sorobon – ideaal om te windsurfen

In het zuidoosten van het eiland heb je Lac Baai, een natuurgebied. Aan de westkant van Lac Baai heb je een strand met de naam Sorobon. Dit strand is ideaal om te windsurfen door de vaste condities die hier doorgaans zijn. Weinig golven, een voorspelbare wind en alles ingericht om te windsurfen. Er zijn twee scholen, Jibe City en Windsurf Place. Sorobon wordt door sommige Amerikaanse kranten omschreven als het windsurfwalhalla van de Caribbean. Niet gek dat sommige van ’s werelds beste windsurfers hier zijn opgegroeid. Pas wel op dat je in het gebied blijft waar het is toegestaan om te windsurfen, een groot deel van Lac Baai is een beschermd natuurgebied.


Alles huren en maximaal relaxen

Houdt de een van windsurfen en de ander van relaxen? Dat kan! Je kunt er prima windsurf spullen huren, alle formaten zeilen en boards, en je kunt er ook gewoon op gekleurde bedjes aan het strand relaxen. Massages, lekkere cocktails, iedereen vermaakt zich wel op Sorobon! Is Jibe City nu beter dan Windsurf Place, of andersom? Nee hoor, het zijn allebei goede windsurf scholen waar je ook les kunt hebben. De spullen zijn bij de een niet beter als bij de ander en de prijzen doen ook niet veel voor elkaar onder.

Heerlijke lunch bij Hang Out Beachbar

Heb je honger gekregen door al het windsurfen? Of lekkere trek gekregen na een ontspannende massage? Geniet van een heerlijke lunch bij de Hang Out Beachbar, die aan hetzelfde strand ligt. Je kunt hier altijd verse vis eten, genieten van heerlijke Amstel Brightjes en maximaal genieten! Op sommige avonden zijn hier bovendien legendarische feestjes bij Hang Out Vibes. Check de Hang Out Beachbar Facebook pagina voor meer informatie! Geniet ervan!

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.