za. apr 13th, 2024

Op Bonaire kun je erg goed duiken. Het is zelfs een van de meest belangrijke toeristische trekpleisters op het eiland. Dit komt doordat de onderwaterwereld van het Bonaire National Marine Park werkelijk adembenemend is. Het water is helder en er zwemmen overal waterschildpadden rond. Niet voor niets wordt Bonaire het het duikers paradijs genoemd. Er zijn 86 duiklocaties en 51 duikplekken welke vanaf de kust kunnen worden bereikt.

Koraalriffen van Bonaire

Koraalriffen, tropische vissen, waterschildpadden en andere prachtige onderwaterbewoners. Het is natuurlijk streng verboden om stukken koraal mee naar huis te nemen. Toch doen mensen dit helaas. Ook is de opwarming van de oceanen een reële bedreiging voor het koraalrif van Bonaire. Het zogenaamde ‘bleaching’ verbleekt het koraal namelijk. Toch lijkt het zo te zijn dat het koraal van Bonaire minder hard wordt aangetast dan de andere koraalriffen ter wereld. Het spreekt voor zich dat het uitgooien van een anker in de wateren van Bonaire, voor dit koraalrif ten strengste verboden is.

Drive and Dive

Drive en dive is een welbekend begrip in Bonaire. Op het eiland kun je op bijna alle plekken wel ergens naar een strand rijden om zo de zee in te lopen. Het is overal prachtig. Ook zijn er zogenaamde drive thru fill stations. Dit zijn bijna tankstations voor duikers. Je ruilt je lege duikfles in voor een volle en je kunt weer duiken. Ook kun je op veel plekken op een boot stappen om vanaf een boot te duiken op Bonaire. Een geweldige ervaring.

Massatoerisme

De meeste mensen spreken wel Nederlands of Engels en er heerst een soort rust. Er is hierdoor eigenlijk geen massatoerisme op Bonaire. Toch wordt Bonaire vaak uitgeroepen tot beste duikbestemming in het Caribisch archipel door Scuba Diving Magazine, een toonaangevend duikerblad. Er zijn een aantal wrakken welke voor duikers toegankelijk zijn.

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.