di. mei 21st, 2024

Voor veel mensen is een reis naar Zuid-Afrika een droom. Staat een trip naar dit prachtige land ook voor jou al jaren op je bucket list? Niet zo gek, want dit land is echt een plaatje om te zien. Tijd dus om de droom te verwezenlijken, want deze reis zal je je leven lang bijblijven. Tijdens je huwelijksreis of je vakantie met de kinderen, met een rondreis Zuid Afrika vind je wat je zoekt. Zo kom je zeker thuis met foto’s van de Big Five en heel veel verhalen.

The Big Five

Vaak staat tijdens een reis naar Zuid-Afrika het spotten van wilde dieren centraal. Hoe gaaf is het om oog in oog te staan met de Big Five? De Afrikaanse leeuw, de zwarte neushoorn, buffel, luipaard en olifant, in Zuid-Afrika vind je ze alle vijf. Het Kruger National Park is heel bekend en een van de indrukwekkendste safariparken van de wereld. Het ligt vlak bij Johannesburg en je mag het dus eigenlijk niet missen. Hou je camera klaar, want je wil dit fotomoment zeker niet missen.

Onvergetelijke reis

In je leven moet je geen dingen verzamelen, maar mooie momenten. Rondreizen door Zuid Afrika is daar het perfecte voorbeeld van. De voorpret begint al als je met je gezin in het vliegtuig zit. Elf uur later stappen jullie het vliegtuig uit en gaan jullie het avontuur tegemoet. Ga je slapen in lodges, de Tafelberg bewonderen of Kaapstad in? Het wordt hoe dan ook een geweldige vakantie en je zult herinneringen maken voor het leven.

Historie

Er is zoveel moois te zien in Zuid-Afrika, je kunt er wel maanden blijven. Waarschijnlijk moet je het met minder tijd doen. Gelukkig kun je goed kiezen tussen alle hoogtepunten. De indrukwekkende geschiedenis van het land mag ook niet vergeten worden. Bezoek bijvoorbeeld het Nelson Mandela Museum of het Apartheidsmuseum. Dagelijks kun je ook met de ferry naar Robbeneiland. Hier kun je de gevangenis waarin Nelson Mandela 18 jaar lang zat met eigen ogen zien. Het staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus zeker het bezoeken waard.

Lekker naar de zomer

Wil de winter in ons koude land ontvluchten? Goed idee! De seizoenen in Zuid-Afrika zijn omgekeerd met ons, dus tijdens onze winter ga je er lekker naar de zomer. De temperaturen kunnen wisselen, maar zijn altijd aangenaam. Je kunt het beste wel rekening houden met koude nachten, zeker in de safariparken. Als je vroeg in de ochtend een tocht onderneemt kan het koud aanvoelen, dus neem wel een dikke jas mee.

Tijd voor ontspanning

Naast die jas mag je ook zeker je zwembroek of bikini niet vergeten in te pakken! Als je alle dieren gespot hebt die je wilde zien zijn er ook voldoende mogelijkheden om heerlijk te relaxen in dit land. Zuid-Afrika telt vele stranden en baaien waar het uitstekend toeven is. Surfen, duiken of gewoon lekker van de zon genieten, dat kun je hier naar hartenlust. Vaak word je omringd door adembenemend mooie natuur. Kliffen en bossen strekken zich voor je uit. Als dat geen vakantie meer is.

Meer informatie over Zuid Afrika kun je vinden op goedkoperondreis.com

Door Niels

Ik ben een fervent reiziger en reis graag met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Door de voordelen van het werken bij een luchtvaartmaatschappij kan ik goedkoper vliegen.